Ексклюзиви
пʼятниця, 16 листопада 2007 13:07

350 тонн нафтопродуктів зібраних на Тузлі відвезуть до Росії

Близько 300 осіб продовжують очищення берегової лінії острова Коса Тузла від нафтопродуктів, які потрапили туди внаслідок корабельних аварій у Керченській протоці.

Як повідомили у прес-службі Головного управління МНС України в АРК, вже зібрано нафтопродуктів (у суміші з піском і водоростями) загальною масою понад 350 тонн. Усього забруднено близько 4 кілометрів берегової смуги, шириною від 10 до 60 метрів.

"Зібрані нафтопродукти завантажуватимуться на російську баржу, й утилізуватимуться на території Росії", - зазначають рятувальники.

Як наголошується в повідомленні МНС, сьогодні на острів додатково доставлена інженерна техніка – 12 одиниць (екскаватори, бульдозери, самоскиди), котра також здійснює збір нафтопродуктів.

Напередодні, 15 листопада, в районі керченського селища Жуківка на береговій лінії були проведені роботи зі збирання фрагментів нафтопродуктів. Зібрано 120 мішків, очищено 300 метрів берегової лінії. Підрозділ Мінтрасзв"язку і представники Керченського міського виконавчого комітету в Жуківці провели очищення близько 150 метрів берегової смуги від нафтопродуктів. Зібрано і вивезено нафтопродуктів (у суміші з піском і водоростями) близько 8 тонн.

Як інформує кримський Главк МНС, продовжується пошук моряків із судна "Нахічевань", визначається ступінь пошкоджень затонулих кораблів, проводиться оцінка масштабів забруднення, ступені екологічного лиха і визначення шкоди.

11 листопада через шторм у Керченській протоці постраждали понад десять суден, внаслідок чого в морі опинилося близько 1,2 тисячі тонн мазуту, а також 6,8 тисячі тонн сірки (за попередніми даними, ємності із сіркою закриті кришками).

Порушено кримінальну справу за фактом забруднення моря, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «350 тонн нафтопродуктів зібраних на Тузлі відвезуть до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути