субота, 17 листопада 2012 04:00

300 людей пікетували суд у Львові через "Моршинську"
6

Фото: Фото: Євген Борісов

Близько 300 людей пікетували у Львові приміщення Галицького та Сихівського районних судів на вулиці Чоловського через справу "Моршинської".

Там розглядали позов директора заводу "Оскар" з виробництва мінеральної води "Моршинська" Валерія Жовніра проти прокуратури через порушення кримінальної справи, нібито через несплату підприємством податків.

Люди стоять з плакатами та розтяжками на яких написано: "Вставай, народе, на захист нашого заводу", "Свободу директору заводу", "Не лишайте українців без Моршинської", "Рейдерству ні".

"Зараз невідомі люди намагаються рейдерським чином захопити наш завод, - сказав один з директорів заводу "Моршинська" Володимир Капуш. – Нашого керівника Валерія Жовніра звинувачують в несплаті податків. Але це дурня, бо ми працюємо тільки в білу й ми є одними з найбільших платників податків. За кожним з протестувальників ще стоїть десяток, а той сотня людей  – це родичі, та друзі, які також готові вийти на протест у разі потреби".

Пікетувальники вигукували:  "Головатий, суди чесно", "Ганьба", "Рейдерству ні", а також стукають пляшками з-під "Моршинської" та свистять.

Працівники суду відмовилися впускати журналістів на судове засідання.

Суддя Василь Головатий не задовільнив позов Валерія Жовніра.

Нагадаємо, у 2011 році компанія сплатила понад 211 млн грн податків. За півроку 2012 року - 140 млн грн.

18 жовтня старший слідчий з особливо важливих справ слідчого управління ДПС у Полтавській області підполковник міліції Сєряков порушив кримінальну справу за фактом умисного ухиляння від сплати податків відносно генерального директора ПАТ "Миргородський завод мінеральних вод", а через вісім днів аналогічну кримінальну справу щодо директора ПАТ "Моршинський завод мінеральних вод "Оскар" порушив прокурор Львівської області Василенко.

Представник IDS Group Ukraine Микола Кміть підтвердив, що за постановою Сихівського районного суду м. Львова відбувається процедура арешту акцій і майна деяких заводів компанії IDS Group Ukraine, які виробляють мінеральну воду.

Зараз ви читаєте новину «300 людей пікетували суд у Львові через "Моршинську"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути