Ексклюзиви
понеділок, 09 липня 2012 15:24

30 тисяч гривень зібрали під Українським домом за дві доби
5

"Люди активно підтримали акцію протесту під Українським домом, - каже один з мітингувальників. Він три доби стоїть на акції протесту під Українським домом на Європейській площі. Є відповідальним за збір коштів для учасників акції протесту.

Автор: Фото: Анна Усік
 

"Вчора перерахували гроші, які пожертвували люди на потреби учасників мітингу. У касі було 20 тисяч 652 гривні, 300 доларів і 100 рублів. Склали про це акт і вивісили на загал громадськості. За дві доби люди накидали у скриньки для пожертв десь 30 тисяч гривень. Хтось кидає 2-5 гривень, хтось по 100-200. Жертвують і долари, і рублі. Вчора один чоловік приніс пачку, 10 тисяч гривень. Представлятися спочатку не схотів. Потім сказав, що Ярослав зі Львова. Мабуть якийсь бізнесмен".

Зібрані удень гроші увечері підраховують. Складають акт про пожертвувані кошти. Планують витрати на наступний день.

"Я щодня збираю усі чеки про витрати, пишу звіт. Вчора 427 гривень віддали за пластикові стільці й парасольки. Купили кілька ватманів, бейджи і пакети для сміття. На 200 гривень узяли води, яка скоро скінчилася. Хлопці принесли з супермаркету ще на 99 грн чотири упаковки по 6 пляшок. 4,2 тисяч виділив на друк листівок з закликами приєднатися до мітингу і захищати рідну мову".

Автор: Фото: Анна Усік
  Всі витрати записуються на великих ватманах
Всі витрати записуються на великих ватманах

На харчування гроші протестувальники не витрачають. Ті, що не голодують, снідають, обідають і вечеряють за власний рахунок.

Автор: Фото: Анна Усік
  Спільний чек
Спільний чек

"За зібрані гроші купуємо тільки воду. Бо дуже спекотно. Люди постійно хочуть і просять пити. Ми харчуємось за свій рахунок. У день в мене йде по 100 гривень — на їжу, воду, морозиво. Багато киян підтримує нас. Вранці чоловік приніс пакет бутербродів. Їмо з чаєм. Я взяв тільки одного. Голодних було багато. В обід одна киянка принесла 3-літровий термос кави. Його випили за 4 хвилини. У ресторанах поблизу кава дорога, а до кавових автоматів далеко бігти. Дві жіночки з Броварів привезли домашнього хліба, банку сала і малосольних огірків. Це був найсмачніший обід у житті".

Автор: Фото: Анна Усік
  Люди часто приносять мітингувальникам їсти
Люди часто приносять мітингувальникам їсти

Усі чеки за витрачені гроші вивішують на одній з колон перед Українським домом. Будь-хто може підійти і побачити, на що пішли пожертвувані ним гроші.

Автор: Фото: Анна Усік
  Хоч зазвичай вони їдять за власний кошт
Хоч зазвичай вони їдять за власний кошт

Зараз ви читаєте новину «30 тисяч гривень зібрали під Українським домом за дві доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

97

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути