середа, 03 серпня 2016 12:27

3% "білих комірців" задоволені зарплатою - опитування

Міжнародний рекрутинговий портал hh.ua визначив ступінь задоволеності співробітників компаній України умовами праці та рівнем заробітної плати. Так, 25% працівників вважають оплату своєї праці гідною і лише 3% — задоволені її величиною.

Такі дані було отримано в результаті дослідження, що було проведено міжнародним рекрутинговим порталом hh.ua.

Порівнюючи з подібним опитуванням, яке портал hh.ua провів минулого року, слід зазначити, що число офісних співробітників, задоволених своєю зарплатою, не зросло.

 

Як і в 2015 році, в 2016-м тих, хто оцінює свою заробітну плату, як негідну — переважна більшість. При цьому з п'яти опитаних двоє розміром заробітку незадоволені, а ще третина — не задоволені абсолютно.

 

Частково задоволена своїм заробітком тільки п'ята частина респондентів, але лише три людини з сотні дали відповідь, що повністю задоволені зарплатою. Серед останніх виявилися працівники нафтогазового сектора, IT-фахівці, співробітники медіа та телекомунікаційних компаній.

За результатами опитування "білих комірців" фахівці порталу hh.ua прийшли до наступних висновків:

• Систему оплати праці і сам розмір матеріальної винагороди на 2016 рік співробітникам не переглядали.

• лише 10% компаній, співробітники яких брали участь в опитуванні, провели індексацію зарплат з урахуванням рівня інфляції.

• Постійна частина заробітку (оклад) збільшилася тільки в разі виконання KPIs і позитивного впливу фахівця на загальні показники ефективності бізнесу за минулий рік.

• Кожен п'ятий співробітник змушений був змиритися зі зменшенням окладу.

• Навантаження або коло обов'язків, які повинні виконувати співробітники, згідно з відповідями респондентів, збільшилися в кожному другому випадку.

Порівняння показників, отриманих за критеріями "задоволеність роботою" і "задоволеність зарплатою", показує переважну перемогу першого над другим. Повністю задоволений усіма умовами праці кожен шостий респондент, майже дві з п'яти кажуть про часткову задоволеності роботою.

 

До тих, хто не нарікає на умови роботи, відносяться кадри сфери IT та телекомунікацій, фармацевти і медики. Найбільш незадоволеними виявилися банківські клерки, працівники нафтогазової галузі і виробництва. Якщо порівнювати відсоток задоволених роботою серед ТОПів, керівників середньої ланки і лінійних співробітників, то очікувано, що перші задоволені умовами праці в більшій мірі, ніж другі і останні.

HeadHunter працює на українському кадровому ринку з 2000 року. Його мета — допомогти претендентам в пошуках гідної роботи, а рекрутерам і HR-менеджерам в пошуках ефективних співробітників. Сьогодні портал hh.ua — один з кращих сервісів з працевлаштування в країні.

Зараз ви читаєте новину «3% "білих комірців" задоволені зарплатою - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути