понеділок, 12 березня 2018 22:10

27 дітей із зони АТО відпочили на Закарпатті
4

Виставка "Україна очима дітей АТО"
Фото: Катерина Лук'яшко
Виставка "Україна очима дітей АТО"
Виставка "Україна очима дітей АТО"
Виставка "Україна очима дітей АТО"

Меценат Людмила Русаліна відкрила виставку "Україна очима дітей АТО" у Дарницкій РДА міста Києва.

"З радістю підтримую проекти, спрямовані на допомогу дітям. Особливо проекти творчі, для дітей, які справді цього потребують. Як мама п'яти дітей добре знаю, наскільки важлива підтримка і увага для кожної дитини. Важливо знати, що поруч завжди є люди, яким не байдуже. Які вірять у тебе, допоможуть і захистять. Переконана, що чужих дітей не буває. Кожен з нас може допомогти у міру своїх можливостей. Мова йде не лише про матеріальне, дітям потрібне спілкування, увага та турбота", - каже Людмила Русаліна.

За результатами Всеукраїнського конкурсу малюнка організатори проекту разом з художниками відібрали 27 дітей з Донбасу. Їх відправили відпочивати в оздоровчий табір "Арніка" Воловецького району на Закарпатті.

"Наша мета — оздоровити та провести реабілітацію дітей з прифронтової зони методами арт-терапії. Це один із найкращих способів допомогти їм забути про страхи війни. Висловити свої найпотаємніші емоції та сподівання. Юні художники мали змогу ближче познайомитися з культурним надбанням Західної України, Карпатського регіону. Відчути радість спілкування з новими цікавими людьми та відпочити фізично і духовно", - каже меценат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбувся XII Міжнародний конкурс-фестиваль талановитих дітей-сиріт "Щасливі долоні"

Проект "Дитинство без слів" пройшов в рамках дев'ятого Арт-каравану Дружби з мистецької реабілітації. Під час відпочинку учасники малювали пейзажі та портрети, ліпили з глини. Для них проводили конкурси, вікторини, майстер-класи, екскурсії по області. На виставці представили малюнки, надіслані на конкурс а також ті, що створили після реабілітації. Загалом 30 робіт.

"Завдання для конкурсантів було показати Україну. Роботи, що надсилали на конкурс, були в темних кольорах: чорні, сірі. Часто аркуш ділять на дві частини. На одній зображують війну. На іншій — мир, бо дуже його прагнуть. Після проходження арт-реабілітації малюнки світліші. На них з'являється сонце, усміхнені обличчя, яскраві стрічки. Взяти участь у проекті можна лише раз. Це для того, щоб відпочили якомога більше дітей. Цього разу казали, що найбільше їм сподобалися Карпатські гори та замки Закарпаття. Найбільше раділи з того, що знайшли нових друзів. Бо разом з учасниками проекту на Воловеччині відпочивали і юні ужгородці", - каже лідер молодіжного руху "Здорова Україна" Станіслав Липовський.

"Для виставки я намалювала карту Укураїни, перев'язану рушником. Він виконує три функції. Перша — це мотузка, яка пов'язує усі куточки країни в одне ціле. Друга — пластир, що має залікувати те, що болть. Третя — оберіг, щоб об'єднана і здорова держава була сильніше ворогів. Це на малюнку мак і калина. Бо червоним треба малювати квіти, а не кров", - каже учасниця конкурсу Юлія.

Всі учасники виставки отримали подарунки від торгової марки ласощів "Домашнє Свято", що постійно виступаємо партнерами і спонсорами благодійних заходів.

У Національній опері України ім. Тараса Шевченка відбувся XII Міжнародний конкурс-фестиваль талановитих дітей-сиріт "Щасливі Долоні".

Зараз ви читаєте новину «27 дітей із зони АТО відпочили на Закарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути