четвер, 06 лютого 2014 19:19

22-річний "ягуарівець" Хортюк, каже що козака не бив і не роздягав - має алібі
17

Фото: Фото: Валентина Мураховська

22-річний спецпризначенець Сергій Хортюк, якого раніше звинуватили у побитті і роздяганні козака 34-річного Михайла Гаврилюка, розповів,  що 22 січня навіть не був на Майдані.

"Нам почали погрожувати шість днів тому. До мене ввечері подзвонила дружина й каже, Сергію, в тебе тут таке на сторінці, - розповідає Сергій Хортюк. - Відкрив сторінку в соцмережі, а там купа погроз з побажаннями здохнути".

Сергій розповідає, що на Майдані зі спецпідрозділом був двічі. Перший раз - в ніч на 1 грудня, і вдруге - на початку січня на вулиці Грушевського, коли звідти намагалися витіснити людей.

"У першу лінію нас ніколи не ставили. Ми, Калинівський "Ягуар", захищаємо в першу чергу наш район і область. В першій лінії завжди стояли київські війська. Ми постійно були у своїй формі. Один раз був в Києві у громадському одязі на боці людей. 14 січня ми були в баби Ліди, після того поїхав в Золочів. Там вчуся на сержанта. Нічого про те відео не чув. Та й того хлопця бачив один раз по телевізору", - каже хлопець.

Інформацію, що хлопець причетний до роздягання та відеозйомки козака опублікував у мережі "Фейсбук" нардеп 41-річний Олег Ляшко. Він вказав, що Гаврилюка катували співробітники спецпідрозділу "Ягуар" Внутрішніх військ МВС Сергій Хортюк і Максим Костюк — вони роздягали Гаврилюка. Козацького чуба відрізав майор Ігор Фірак. Серед тих, хто знущався над затриманим, також Томас Ругеніус. За катуваннями спостерігав їх начальник - полковник Олег Плахотнюк.

"Максим Костюк теж зі мною в Золочеві, але на нього менший тиск. Мої телефони й телефони родичів хтось виклав в інтернет, а телефонів Костюка - ні, тому йому ніхто не погрожує, - пояснює Хортюк. - В частині все спокійно. Хлопці, з якими я вчуся, мене бачили на навчанні, тому ніякого тиску з їх боку нема. Хоча командир попередив, що ведеться розслідування. Чекаю, що мене викличуть на допити в СБУ, але пока ніхто не викликав", - пояснив він.

5 лютого Сергій за заявою батька 44-річного Анатолія Хортюка приїхав додому. Його відпустили на 2 дні. З 7 лютого має повернутися на навчання.

"Хотів побачити сина, яким він є, - пояснює Анатолій Хортюк. - Вчора був у міліції. Подав заяву з 40 телефонами,  з яких мені погрожували. Пишуть різне, в основному, що виховав ублюдка, і бажають здохнути. Вчора ввечері телефонував хтось, казав, що до моєї хати вже їде бригада з коктейлями молотова. Ми живемо в постійному страху. Погрожують всім. Дзвонили навіть люди з Чехії, питали, чи то правда за мого сина. Я вірю дитині, бо сам відправляв його на навчання. Він нормальний пацан. Ніде ніколи ні в яких заворушках замішаний не був. Спокійний. В "Ягуар" пішов за моєю порадою".

Сергій рік прослужив в Калинівському спецпідрозділі. Каже агресії з боку начальника теж ніколи не відчував.
"Я не знаю кому це вигідно. Але Олег Ляшко хоче пропіаритися на моєму імені, - продовжує Сергій. - Я його особисто не знаю. Бачив, коли був у Києві зі сцени"

Зараз ви читаєте новину «22-річний "ягуарівець" Хортюк, каже що козака не бив і не роздягав - має алібі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути