пʼятниця, 21 березня 2008 09:03

21 березня - Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації

21 березня світова спільнота згадує трагічні події 1960 року у Шарпевілі, які призвели до ухвалення Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації відзначається щорічно 21 березня за рішенням ХХІ Сесії Генеральної асамблеї ООН від 26 жовтня 1966 року. Цього дня 1960 року поліція відкрила вогонь і убила 69 осіб у ході мирної демонстрації протесту проти законів режиму апартеїду про обов"язкову паспортизацію африканців у ПАР. Демонстрація проводилася у Шарпевілі (Південно-Африканська Республіка) .

Генеральна асамблея ООН, проголошуючи цей день 1966 року, закликала міжнародне співтовариство подвоїти зусилля задля ліквідації всіх форм расової дискримінації.

"Ми утворюємо єдиний фронт і закликаємо політичні партії також об"єднатися для боротьби з расизмом. Кажучи словами Нельсона Мандели, ми закликаємо політичних керівників будувати "суспільство, яке стане гордістю всього людства", - заявили Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, Європейська комісія проти расизму і нетерпимості і Агентство з основних прав Європейського Союзу з нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію расової дискримінації, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Зараз ви читаєте новину «21 березня - Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути