пʼятниця, 09 липня 2010 16:45

2012 року в Україні відбудеться перепис населення

2012 року в Україні відбудеться перепис населення

Директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Наталія Власенко заявила, що в 2012 році в Україні відбудеться перепис населення.

"У минулому було заплановано проведення пробного перепису, а основний - у 2011 році. Але, з огляду на кризу, в минулому році не були передбачені кошти на проведення пробного перепису, і ми були змушені подати пропозиції уряду про перенесення термінів", - сказала вона.

За її словами, останній перепис населення проводився в Україні у 2001 році.

"Згідно з правилами ООН, періодичність проведення переписів становить один раз на 10 років. Лаг в один рік - це допустима ситуація, тому ми зараз приступили терміново до всіх підготовчих робіт з проведення пробного перепису в грудні цього року, який відбудеться в Харківській області у Дергачівському районі ", - додала Власенко.

Вона також зазначила, що тільки дані перепису дозволяють отримати широку характеристику населення, на основі якої повинні вибудовуватися всі стратегії розвитку країни.

Зокрема, зазначила Власенко, мова йде не тільки про загальну кількість населення, а й про освітній рівень громадян, мовний склад населення, міграційні процеси, а також про етнічну приналежність.

Раніше директор інституті демографії та соцдосліджень НАН України Елла Лібанова заявила, що чисельність населення в Україні в довгостроковій перспективі становитиме 36-39 мільйонів людей, якщо не буде стрімкого міграційного припливу.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «2012 року в Україні відбудеться перепис населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути