Ексклюзиви
середа, 24 березня 2021 18:49

200 тис. дозволів на зброю видані незаконно. Поліція імітує роботу

200 тис. дозволів на зброю видані незаконно. Поліція імітує роботу
В Україні відновили видачу дозволів на зброю. Фото: pixabay.com

Днями голова Нацполіції України Ігор Клименко оголосив про завершення перевірки та відновлення оформлення та видачу дозволів на зброю. Проте наразі триває реорганізація підрозділу, який їх видавав, та сворення нової служби. На це піде декілька місяців.

Голова наглядової ради Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін вважає, що правоохоронці насправді не перевіряли дозволи, адже цього зробити просто неможливо. Про це розповів Gazeta.ua.

"Незаконних дозволів на зброю видали не 2 тисячі, як раніше заявляли в поліції, а 200 тисяч. Таку кількість взагалі неможливо перевірити, не говорячи уже про такий короткий термін. Нацполіція цього разу зімітувала роботу, якихось змін в підрозділах я та мої колеги з інших областей теж не помічали, усі працюють як раніше. Імовірно, надавши розголосу дрібнішій справі, прикрили щось дійсно масштабне. Бо уся ця історія дивна. Про подібну оборудку з видачею зброї за хабарі знали абсолютно всі й довго, а лише зараз зробили виставу із неймовірним викриттям", - сказав Учайкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні відновлять оформлення, видачу та перереєстрацію зброї

Експерт переконує, що доки МВС одноосібно контролюватиме видачу зброї, корупція у сфері не зникне.

"Важливо позбавити МВС монопольного становища у сфері. Для цього треба створити обов'язковий реєстр та передати повноважень оформлення дозволів Мінюсту. А МВС лишити хіба оператором реєстру. Це має допомогти зменшити кількість хабарів і відповідно нелегальної зброї. Бо зараз вони одноосібно володіють реєстром власників зброї, роздають кому завгодно нагородну зброю. А інформацію про власників тримають у таємниці", - пояснив Учайкін.

1 березня в Національній поліції заявили про розформування підрозділу з контролю за обігом зброї. Це пояснили тим, що виявили корупційну схему видачі дозволів на придбання, зберігання та носіння дозволених видів зброї. А це - і мисливська вогнепальна нарізна, гладкоствольна зброя і так звані травмати - пристрої для відстрілу гумових куль. За їхніми підрахунками таким чином видали близько 2 тис. дозволів.

Зараз ви читаєте новину «200 тис. дозволів на зброю видані незаконно. Поліція імітує роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути