четвер, 16 листопада 2006 12:45

20% ліків у колишніх радянських республіках - підробка

У Бонні (Німеччина) проходить зустріч членів Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВОЗ), присвячена боротьбі з підробкою лікарських препаратів. Фальсифіковані лікарські препарати складають близько 10% світового ринку ліків. У країнах Африки й Азії ця цифра досягла 30%, а в колишніх радянських республіках - 20%. Інформація про це розміщена на сайті ООН.

- І бідні, і багаті пацієнти довірливо приймають підроблені ліки, які можуть призвести до смерті або серйозних захворювань, - заявив представник ВОЗ Ховард Зукер, виступаючи в Бонні.

На розгляд учасників зустрічі представлена стратегія боротьби з розповсюдженням підроблених ліків, і тих, що не відповідають необхідним стандартам. У стратегії йдеться про необхідність розробки законодавства, регулюючого ринок ліків, і введення кримінальної відповідальності за його порушення. У ній пропонується використовувати комп"ютерну систему відстежування підроблених ліків, яка дозволить вмить передавати дані про появу підозрілих препаратів у відповідні національні і міжнародні органи.

Фармацевтика сьогодні стала однією з найбільш прибуткових сфер бізнесу. Вона привертає до себе увагу шахраїв, які намагаються набити кишені за рахунок життя і здоров"я людей. Злочинці в галузі фармакології щорічно незаконно отримують десятки мільярдів доларів, повідомляє Newsgeorgia.ru.

Зараз ви читаєте новину «20% ліків у колишніх радянських республіках - підробка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути