четвер, 17 грудня 2009 15:58

178 українців евакуювали з 14-кілометрового затору

178 українців евакуювали з 14-кілометрового затору

Бійці Міністерства з питань надзвичайних ситуацій евакуюють людей з 14-кілометрового затору на трасі Одеса-Мелітополь-Новоазовськ.

Як повідомили у прес-службі МНС, на трасі працюють 8 одиниць техніки та 53 бійці МНС.

Для обігріву людей на трасу доставлено 2 тонни пального та встановлені спеціальні машини. Із заторів звільнено більш як 70 автомобілів, із них евакуйовано 178 осіб, у тому числі 25 дітей.

Крім того, на Херсонщині для допомоги комунальним та дорожнім службам від МНС задіяно 28 одиниць техніки і 78 рятувальників.

Нагадаємо, мерія доручила ДАІ Одеси спільно з МНС організувати спеціалізовані колони для евакуації кинутого автомобільного транспорту, який заважає пересуванню спеціалізованої автотехніки і громадського транспорту.

Районним адміністраціям Одеської міської ради доручено створити спеціальні підрозділи для забезпечення доставки гарячих напоїв, їжі і автомобільного палива до місць, де заблокована велика кількість автомобільного транспорту.

Також ДАІ повинно обмежити в"їзд до міста вантажного автотранспорту на період проведення робіт по очищенню міських вулиць.

За словами начальника ГУ МНС в Одеській області генерал-майора служби цивільного захисту Михайла Вовка, на даний час рятувальниками МНС у регіоні звільнені зі снігових заметів 1008 легкових та вантажних автомобілів, 79 автобусів та маршрутних таксі, 2 тролейбуси, 6 карет швидкої допомоги, загалом у цих транспортних засобах перебували 2430 чоловік.

"Організована чітка взаємодія з районними держадміністраціями, службами автомобільних доріг та електромереж, військовими частинами, підрозділами ДАІ. Особовий склад сил МНС переведений на посилений режим несення служби. Робота не припиняється ні на хвилину...", – зазначив Вовк.

Як повідомляє Укргідрометцентр МНС, 18-20 грудня у зв"язку з переміщенням циклонів із півдня в Україні, крім західних областей, збережуться складні погодні умови.

Очікуються помірні, місцями сильні снігопади, хуртовини, снігові замети, посилення вітру до 15-22 м/с; на крайньому півдні – мокрий сніг із дощем, подекуди налипання мокрого снігу та ожеледь. На дорогах ожеледиця.

На Київщині очікується ускладнення погодних умов: сніг, місцями сильний, хуртовини, пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця. Утримається холодна погода з температурою вночі 13-18° морозу, 20-го грудня – місцями 20-22°, вдень 9-15° морозу.

За матеріалами: Gazeta.ua, УНІАН

Зараз ви читаєте новину «178 українців евакуювали з 14-кілометрового затору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути