четвер, 13 вересня 2007 16:02

16-річний підліток вкрав п"ять машин за три дні

Міліціонери Полтавської області затримали 16-річного хлопці, який за три доби викрав 5 автомобілів і ще 8 намагався викрасти.

Про це повідомили в ЦЗГ УМВС України в Полтавській області.

За їх даними, протягом п"яти днів і ночей вся міліція Хорола шукала викрадача, який з двору приватного домогосподарства в селі Клепачі Хорольського району викрав автомобіль ВАЗ-21013, потім були ЗАЗ -1102, "Москвич 2715" і ВАЗ-2101 і ін. Всі автомобілі зловмисник залишав на дорозі, як тільки в них закінчувалося пальне, при чому ні пошкодити, ні викрасти речі або запчастини, навіть не старався.

Щоб знайти злочинця міліціонери Полтавської області п"ять діб патрулювали, обходили кожний будинок, опитували жителів, перевіряли раніше судимих.

Правоохоронці говорять, що ці декілька днів просто жили на роботі: вдень шукали зловмисника, а вночі документували нове незаконне заволодіння авто. Нарешті, вдалося вичислити злодія. Ним виявився 16-річний підліток. Як виявилося, батьки затриманого живуть на околиці села Шишаки Хорольського району. Батько зловживає спиртним. Хлопчик проживає в с. Яреськи, де вчиться в СПТУ, а в Шишаки приїжджає дуже рідко.

Під час затриманні викрадач навіть не прагнув викрутитися, він відразу признався в 5 незаконних заволодіннях автомобілями і ще в 8 невдалих спробах викрасти легкові автомобілі.

"Я відкривав дверці за допомогою звичайного кишенькового ножа, - розказав він, - і не збирався викрадати ніяких речей, просто посварився зі своєю дівчиною і мені було необхідно дістатися до неї до Чернігова. Проте весь час щось заважало: то пальне закінчувалося, то кермо блокувалося, а одного разу в машині лежав міліційний кашкет, і я не став викрадати авто".

Заступник начальника Хорольського райвідділу міліції Віталій Шевчуга повідомив, що проти затриманого порушено кримінальну справу за ст. 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом, що передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 5 років, пише "Сегодня".



Зараз ви читаєте новину «16-річний підліток вкрав п"ять машин за три дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути