субота, 21 червня 2008 11:40

1,5 тисячі людей в Ємені захворіли на лихоманку денге

Спалах лихоманки денге зафіксовано у провінції Шабва на півдні Ємену, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на газету "Аль-Айям".

За відомостями видання, вірусне захворювання вразило 1,5 тисячі жителів провінції. Хвороба, яку розповсюджують комарі та яка передається вірусним шляхом, поширилася в декількох районах.

"Аль-Айям" закликає уряд вжити термінових заходів, поки захворювання не вийшло за межі провінції й не набуло характеру епідемії.

Лихоманка денге важко піддається лікуванню, це смертельно небезпечне захворювання, поширене у таких країнах як Китай, В"єтнам, Індонезія, Таїланд, Куба, щороку забирає тисячі життів.

Це захворювання також називається суглобною лихоманкою (breakbonefever), лихоманкою жирафів і фініковою хворобою. Віруси денге споріднені також із збудниками жовтої лихоманки.

Захворювання зазвичай починається раптово. Серед повного здоров"я з"являються озноб, боль у спині, хрестці, хребті, суглобах. Температура тіла швидко підвищується до 39-40 градусів. Хвороба звичайно протікає сприятливо, однак у місцевих жителів нерідко розвивається небезпечніша геморагічна форма.

Під час спалаху денге на Кубі в 1981 році захворіли близько 350 тисяч людей, померло 158. У КНР під час епідемії 1985-1986 років захворіло більше 100 тисяч людей, з них померло 289. Цього року епідемія денге спалахнула в Бразилії. У Ріо-де-Жанейро померли 54 людей, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «1,5 тисячі людей в Ємені захворіли на лихоманку денге». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути