четвер, 30 червня 2011 22:50

130 учасників мовчазних акцій притягнуть до адміністративної відповідальності

130 учасників мовчазних акцій притягнуть до адміністративної відповідальності

За підсумками акцій "Революція через соціальні мережі" 29 червня в Білорусії були затримані 269 осіб, 130 з яких будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. Про це в четвер, 30 червня, повідомляється на сайті МВС Білорусі.

Затриманих учасників акцій звинувачують у дрібному хуліганстві, непокорі вимогам міліціонерів і порушеннях, допущених під час проведення масових заходів або при пікетуванні. Протоколи на притягнутих до адміністративної відповідальності будуть передані до суду.

За інформацією правоохоронних органів Білорусі, ті, що зібралися в центрі Мінська, дозволяли собі нецензурну лайку на адресу міліції, а також "шуміли, привертали увагу перехожих ударами долонь, штовхали співробітників органів правопорядку, виходили на проїжджу частину". У столиці Білорусі, як повідомили в МВС, увечері в середу на протестні акції зібралися близько 350 осіб. Офіційних даних про кількість затриманих в Мінську немає.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що кількість тих, хто прийшов на центральні площі Мінська склала близько тисячі чоловік. За даними правозахисників, близько 160 з ниж були затримані, а щодо 30 учасників акції були складені протоколи.

Тим часом, як повідомляє опозиційне видання "Хартія-97", кількість учасників протестних акцій 29 червня, отримали покарання у вигляді арешту на строк до 15 діб, склала 12 людей. Раніше повідомлялося про чотирьох заарештованих.

Нагадаємо, протестні акції в Білорусії проходять з початку червня. Вони пов'язані, в тому числі, економічним становищем у країні, яке різко погіршилося. Наступний збір в учасників руху "Революція через соціальні мережі" запланований на 3 липня.

Зараз ви читаєте новину «130 учасників мовчазних акцій притягнуть до адміністративної відповідальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути