пʼятниця, 29 січня 2010 10:28

100 тисяч українців не можуть отримати паспорти і водійські права

100 тисяч українців не можуть отримати паспорти і водійські права

На закордонні паспорти і посвідчення водіїв вже утворилася черга в 100 тисяч людей.

"Бланків дійсно немає через проблеми, пов"язані з консорціумом ЄДАПС", - коментує ситуацію замначальника Департаменту по зв"язках з громадськістю МВС Геннадій Гребнев. А в центрі сказали, що заявки на оформлення приймають, але не гарантують, що паспорти будуть готові в строк.

"Головна зміна вже відбулася. Юрій Луценко, який спровокував цей конфлікт, вчора був зміщений з посади. Ми як і раніше відвантаження документів не проводимо, заборгованість в 150 млн гривень нам ніхто не погасив - заплатили лише 3,5 млн", - розповів замгендиректора ЄДАПС Олександр Драников.

"З посвідченнями водіїв ситуація така ж. Ми не в змозі сплатити собівартість документів. Відвантаження документів почнеться тоді, коли буде погашена заборгованість або хоч би платитимуть частково", - говорить він. За словами Дранікова, за 20 днів "простою" в черзі на паспорти і права вже скупчилося близько 100 тисяч людей.

У той же час Юрій Луценко днями заявив, що зараз українці не можуть отримати закордонний паспорт через відмову їх друкувати монополістом.

"Заходи з пошуку підприємства, у тому числі і за кордоном, викликали незадоволеність монополіста і бажання будь-якими способами зберегти монополію і прибуток", - заявив днями Департамент зі зв"язків з громадськістю МВС.

Начальник прес-служби ДАІ Ніна Хмельовська говорить, що ситуація з бланками для посвідчень водіїв за останні дні не змінилася.

"Проблема з видачею таких "корочок" є в Києві і декількох великих містах, - сказала Хмельовська. - Дефіцит цей також пов"язаний з простоєм консорціуму ЄДАПС".

На комбінаті "Україна", що випускає з ЄДАПС документи, говорили, що не займаються друком не через конфлікт, а через вибори: "Друкуємо зараз тільки бланки для голосування".


За матеріалом Сегодня
Зараз ви читаєте новину «100 тисяч українців не можуть отримати паспорти і водійські права». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути