четвер, 11 вересня 2008 16:42

У Львові пройде Тиждень актуального мистецтва "7"

 У Львові пройде Тиждень актуального мистецтва "7"

15-21 вересня в Львові відбудеться Тиждень актуального мистецтва "7". Про це на прес-конференції в повідомив куратор проекту Андрій Лінік.

За його словами, аналогів такої події в художньому житті України ще не було. Тиждень актуального мистецтва "7" планується зробити щорічним великим проектом актуального мистецтва (contemporary art), покликаним пропагувати і розвивати як українське, так і світове сучасне мистецтво.

За задумом організаторів, проект представлятиме культуру України не через сталі уявлення традиціоналізму, соцреалізму або кітчу, а як повноцінну сучасну культуру з відповідними тенденціями в мистецтві, творчості і розвитку. "7" – це спроба згуртувати українських художників, що творять в просторі актуального мистецтва, і закласти фундамент для генерування сучасного дискурсу у вітчизняній культурі.

Метою тижня актуального мистецтва є подолання кризи міжкультурної комунікації, бар"єру "художник-суспільство", розвиток міждисциплінарної співпраці, регенерації засобами мистецтва унікальних об"єктів міста.

За словами творців проекту, появі в Львові Тижня актуального мистецтва "7" передували проекти "Холод", "Арт-депо" і "Декларація порожнечі" (на фестивалі "Гогольфест"), які протягом року організував "Інститут актуального мистецтва".

За програмою Тижня, впродовж семи днів проходитимуть такі проекти:

- Дні мистецтва перформанс в Україні (куратори: Вальдемар Татарчук, Влодко Кауфман). Учасниками заходів будуть Вальдемар Татарчук, Януш Балдига, Збігнев Варпеховскі, Ян Свідзінскі (всі з Польщі); Олександр Сарна, Дмитро Майборода (обидва з Білорусі); Редас Діжіс (Литва); Влодко Кауфман, Василь Бажай, Юрій Соколов (всі з України).

- Медіадепо (координатор: Богдан Шумилович). В рамках цього проекту відбудуться майстер-класи і презентації Свена Кеніга і Сергія Тєтєріна, медіа-проекти, серед учасників яких – Лукаш Шаланкевіч (Польща), Яцашек (Польща), Томас Дворак (Чехія), Сергій Тєтєрін (Росія), Гліб Вишеславський (Україна), Мет Шульц (Австралія) і ін.

Всього впродовж "7" днів в Львові відбудеться понад 70 проектів авторства близько 100 художників.

В рамках тижня також пройдуть обговорення, майстер-класи, дискусії, лекції з питань актуального мистецтва. Місцями проведення проекту "Тиждень" стане майже вся історична частина Львова: територія навколо Домініканського собору, Музей ідей, Центр міської історії центрально-східної Європи, галерея "Дзиґа", площа Ринок, площа Арсенальна та інші, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину « У Львові пройде Тиждень актуального мистецтва "7"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути