Ексклюзиви
неділя, 10 листопада 2013 18:18

Російський художник прибив цвяхом свої геніталії до брущатки Красної площі

 Російський художник прибив цвяхом свої геніталії до брущатки Красної площі

Художник Петро Павленский прибив свої тестікули цвяхом до бруківці на Червоній площі, повідомляє кореспондент "grani.ru". Акція приурочена до Дня поліції, який відзначається 10 листопада.

Акція почалася о 13:00. Близько 14:30 художника відвезли на швидкій в Першу міську лікарню. Там йому надали медичну допомогу. Від госпіталізації Павленский відмовився. Після лікарні його доставили у відділення поліції "Китай-місто".

У заяві художника з приводу акції, що отримала назву "Фіксація", зазначається, що її можна розглядати як "метафору апатії, політичної індиферентності і фаталізму сучасного російського суспільства".

Павленский відомий і іншими радикальними поодинокими акціями в жанрі політичного мистецтва. 3 травня він ліг біля будівлі законодавчих зборів Петербурга оголений і обмотаний колючим дротом. Акція "Туша" символізувала "існування людини в репресивної законодавчій системі, де будь-який рух викликає жорстоку реакцію закону, що впивається в тіло індивіда".

У липні минулого року Павленский провів акцію на захист засуджених учасниць Pussy Riot. Він зашив собі рот і став біля Казанського собору з плакатом "Виступ Pussy Riot було переграванням знаменитої акції Ісуса Христа (мф.21:12-13)".

Зараз ви читаєте новину « Російський художник прибив цвяхом свої геніталії до брущатки Красної площі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

126

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути