середа, 12 серпня 2009 08:09

Президент Коста-Ріки захворів на свинячий грип

 Президент Коста-Ріки захворів на свинячий грип

Президент Коста-Ріки 67-річний Оскар Аріас хворий на грип A/H1N1.

Про це повідомляє в середу Reuters з посиланням на заяву уряду південноамериканської країни.

Наразі президент Коста-Ріки, володар Нобелівської премії миру, знаходиться під наглядом лікарів, його повернення на роботу очікується в наступний понеділок.

67-річний Аріас отримує медичну допомогу у себе в резиденції і проведе в ізоляції як мінімум сім днів, заявив його брат і голова президентської адміністрації Родріго Аріас. Проте, президент, який також страждає на бронхіальну астму, не передаватиме нікому свої повноваження на час хвороби і продовжить роботу з дому, відзначив він.

Раніше у зв"язку із загрозою розповсюдження вірусу A/H1N1 в Коста-Ріці було скасовано масове паломництво віруючих в базіліку Божої Матері Ангельської в місто Картагу, намічене на 2 серпня.

Від грипу A/H1N1 в світі померли майже 1,7 тисяч чоловік. Загальна кількість лабораторно підтверджених випадків захворювань людей, викликаних вірусом A/H1N1, в світі складає 208,058 тисяч, включаючи 1,688 тисяч випадків з летальним кінцем.

Тим часом, Центр оцінки вакцин університету бельгійського міста Антверпена тільки на початку серпня почав двомісячні випробування на добровольцях вакцини від грипу A/H1N1. Випробування нової вакцини для імунізації проти свинячого грипу 10 серпня почалося і в США.

За матеріалом Лента.Ру, РИА Новости
Зараз ви читаєте новину « Президент Коста-Ріки захворів на свинячий грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути