середа, 29 червня 2011 12:06

Геї та лесбіянки вийшли на парад
8

Фото: Фото: Reuters

Геї та лесбіянки відсвяткували свій міжнародний день. Вчора тисячі людей нетрадиційної сексуальної орієнтації вийшли на "веселкові" паради.

Урочисті марші строкато вбраних чоловіків та жінок мають на меті привернути увагу до проблем лесбіянок, геїв, бісексуалів і транссексуалів.

Головна мета масового гуляння яскравих красенів і красунь - створення суспільства, де всі поважають один одного. Учасники парадів стверджують, що головне - це людяність, а статева приналежність закоханих зовсім не має значення.

Девіз райдужного свята - "Любіть один одного". Учасники гей-параду не соромляться демонструвати свою любов прямо на вулиці.

Учасникам російських гей-парадів у Москві та Санкт-Петербурзі не так щастить, як закордонним колегам. Всі спроби проведення закінчуються невдачею: гей-паради розганяют ледь не на початку. Учасників гей-парадів затримують правоохоронці.

Гей-парад в Берліні, що пройшов 25 червня, був спрямований проти гомофобії в спорті. Для того, щоб подивитися на барвистий і видовищний парад на вулицях Берліна зібралися близько 700 тис. людей.

Процесію, що складалася з 54 возів очолював правлячий бургомістр Берліна Клаус Воверайт. Він вийшов на парад у спортивному костюмі в супроводі свого партнера Йорна Кубіцьки.

Зараз ви читаєте новину «Геї та лесбіянки вийшли на парад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути