понеділок, 23 травня 2011 19:31

Обама застряг на своєму "кадилаку" у воротах посольства США

Обама застряг на своєму "кадилаку" у воротах посольства США

"Кадилак" президента США Барака Обами, який перебуває з офіційним візитом в Ірландії, в понеділок не зміг виїхати з території американського посольства у Дубліні, повідомляє агентство Рейтер.

Важкий броньований автомобіль, яка через свій значний вигляд отримав прізвисько "Звір", виїжджаючи з воріт диппредставництва, "сів на черево". Скоріш за все, "кадилак" зачепив днищем металеву частину механізму, за допомогою якого закриваються ворота, говориться в повідомленні.

Ірландці, які зібралися напроти посольства, щоб привітати високого гостя, тут же почали знімати це на фото- і відеокамери.

Для охорони президента і поліцейських, які чергували біля воріт, те, що трапилося, схоже, теж стало несподіванкою: машини супроводу, які виїхали з воріт першими, дали задній хід тільки через пару хвилин. Співробітники служби безпеки поставили два автомобіля так, щоб затулити "роззявам" огляд.

Як повідомляє агентство, поки президентська охорона вирішувала, як вийти зі скрутної ситуації, президент і його дружина Мішель, терпляче чекали в машині. Проте коли стало очевидним, що зняти з "черева" 8-тонний "Кадилак" так просто не вдасться, вони пересіли в іншу машину.

Броньований "Кадилак" був випущений компанією General Motors спеціально для Обами. Виробник стверджує, що машина здатна витримати будь-яку атаку, навіть хімічну. Для цього в ній є запаси кисню. Автомобіль супроводжує президента США у всіх його зарубіжних поїздках.

Зараз ви читаєте новину «Обама застряг на своєму "кадилаку" у воротах посольства США ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути