Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2011 15:51

Росіяни посварилися через Леніна: На Червоній площі - "язичницько-некрофільська місія"

Росіяни посварилися через Леніна: На Червоній площі - "язичницько-некрофільська місія"

Російська партія "Єдина Росія" посварилася з Комуністичною партією Російської Федерації (КПРФ), вкотре підняла питання про поховання Володимира Леніна.

Тіло "вождя світового пролетаріату" необхідно прибрати з мавзолею на Красній площі, переконаний депутат російської Держдуми Володимир Мединський.

"Це якась безглузда, язичницько-некрофільська місія у нас на Червоній площі. Ніякого тіла Леніна там немає. Фахівці знають, що збереглося близько 10% від тіла. Все інше звідти вже давно випотрошено та замінено. Але головне не тіло - головне дух . Це вже якийсь сатанізм. І ходимо ми по кладовищу", - сказав Мединський.

Мединський нагадав, що сам Ленін не збирався зводити собі ніяких мавзолеїв, і його живі родичі - сестра, брат були категорично проти і хотіли поховати його в Петербурзі поряд з матір'ю.

"Але комуністам було наплювати на бажання і самого вождя і його родичів. Їм було необхідно створити культ, який підміняє релігію, і зробити з Леніна щось, що заміщає Христа. Щось не вийшло. З цим збоченням необхідно закінчувати", - заявив Мединський.

Російські правозахисники також виступили за поховання Леніна.

"Леніним були закладені основи державного терору, який протягом 70 років був головним важелем управління країною. Ленін несе пряму відповідальність за масовий терор перших років радянської влади. Він був ідеологом і керівником цього терору", - сказав Глава російського історико-просвітницького і правозахисного товариства "Меморіал" Арсеній Рогінський.

"Поруч на Червоній площі - винесений з мавзолею і похований Сталін, на совісті якого мільйони жертв. Питання про перенесення з Червоної площі і перепоховання Сталіна і найближчих його підручних повинен стояти на порядку денному", - додав Рогінський.

Російські комуністи назвали ідею поховати тіло Леніна "провокацією і політікантством".

Нагадаємо, в розних містах України пам'ятники Леніну неодноразова обливали фарбою. А Через підрив пам'ятника Сталіну розгорівся "терористичний скандал".  

За матеріалами: Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Росіяни посварилися через Леніна: На Червоній площі - "язичницько-некрофільська місія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути