Ексклюзиви
середа, 09 серпня 2006 10:51

У школах Росії заборонять продавати чіпси і Кока-Колу

 

Міністерство здоров"я та соціального розвитку РФ розробило проект, що забороняє з нового навчального року продавати в школах чіпси, карамель і солодкі газовані напої. Їх передбачається замінити корисними для здоров"я дітей продуктами - перш за все молоком і кефіром.

Чиновники міністерства мотивують заборону тим, що ці продукти і напої не є основною їжею в школі і не приносять користь здоров"ю дітей.

Заборона торкнеться в першу чергу солодкої води, до складу якої входять фарбники, консерванти, кофеїн і амінокислоти. Те ж саме з цукерками, карамеллю і драже, в яких також містяться натуральні фарбники. Заборонять також продукти з високим вмістом солі та натрію, тобто чіпси і солоні горішки. Міністерські обмеження поки не торкнулися шоколадних батончиків.

– Ми повністю "за", - підтримують нововведення вчителі. - Хай діти п"ють соки і їдять гарячі обіди. Це - корисніше. Крім того, у нас в буфетах завжди є смачна випічка - пиріжки, булочки.

– Батьки дають дітям гроші на обід, а вони витрачають їх на чіпси і солодощі, - сказала замдиректора спецшколи N1257 Наталія Чернишова. - Чіпси - це неповноцінний обід, від них гастрит та інші хвороби. А ще ми негативно відносимося до сухарів з часниковим запахом. Діти наїдяться, а потім приходять на урок. Уявляєте, який стоїть в класі аромат?

Однак школярі не у захваті від заборони.

– Шкільна їжа не завжди така смачна, як хочеться, до того ж треба стояти в довгій черзі в буфет. А так купив пакетик, зжував - і їсти вже не хочеться, - сказав 15-річний Кирило.

– А мені подобаються цукерки у вигляді браслетів. Їх можна поносити на руці, а потім з"їсти, додала 10-річна Марина.

Боротьба за здорове харчування в школах ведеться в багатьох країнах, особливо у США, Великобританії та Бельгії. Через погіршення здоров"я у дітей та проблеми з ожирінням влада цих країн заборонила продавати в школах газовані напої, хот-доги, чіпси, тобто усі продукти, які відносяться до "фаст-фуду", повідомляє Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «У школах Росії заборонять продавати чіпси і Кока-Колу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути