субота, 27 листопада 2010 12:23

У Ріо-де-Жанейро спецназ відстрілює наркоторговців з нетрів (ФОТО)
16

Фото: REUTERS

Поліцейський спецназ Бразилії провів найбільшу в історії країни спецоперацію з ліквідації оргзлочинності та встановлення контролю над одним з північних передмість Ріо-де-Жанейро Віла-Крузейру - комплексом так званих фавел (нетрів).

Дії 350 добре озброєних спецназівців стали відповіддю на хвилю насильства, яка накрила бразильське місто в минулі вихідні. За п'ять днів у різних районах Ріо були спалені понад 55 автомобілів і автобусів.

Влада заявила, що хаос в нетрях є ні чим іншим, як актом відплати з боку наркомафії, яка в результаті дій поліції втратила контроль над частиною території міста. Щоб навести порядок у Віла-Крузейру, на допомогу поліції була кинута армія. Після прохання губернатора штату Ріо-де-Жанейро Сержіу Кабрала ВМС Бразилії відправив у Ріо чотири броньовики і дев'ять танків.

Інтенсивна перестрілка 350 бійців спецназу і близько 100 забарикадованих бандитів тривала близько чотирьох годин і в результаті сили правопорядку взяли під контроль район, що раніше вважався неприступним редутом наркоторговців.

Понад 150 людей заарештували, але частині злочинців вдалося втекти в інші райони нетрів. Всього з минулої неділі в передмісті міста, в якому в 2014 році проходитимуть ігри чемпіонату Світу з футболу, а в 2016 році - Олімпіада, були вбиті 23 людини, більшість з яких - члени бандитських угрупувань.

Міністр оборони Бразилії вже розпорядився направити в Ріо-де-Жанейро контингент з 800 службовців армії, які допоможуть утримати крихку перевагу правоохоронців у боротьбі зі злочинцями.

За матеріалами Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «У Ріо-де-Жанейро спецназ відстрілює наркоторговців з нетрів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути