четвер, 21 грудня 2006 11:02

Генасамблея ООН звинуватила Білорусь у порушенні прав людини

Генеральна асамблея ООН схвалила резолюцію, запропоновану ЄС і США, яка осуджує порушення прав людини в Білорусі. Представник Білорусі, заступник глави Адміністрації президента Наталія Петкевич заявила, що ухваленням політизиваних резолюцій неможливо добитися реалізації Загальної декларації прав людини.

- Ми розцінюємо голосування на підтримку проекту резолюції про положення з правами людини в Білорусі як недружній крок, направлений на грубе і неправомірне втручання у внутрішні справи країни, - сказала Петкевич.

Вона нагадала США і Великій Британії (співавторам цього проекту резолюції) про зобов"язання, взяті ними відносно її країни згідно з Меморандумом про гарантії безпеки у зв"язку з приєднанням Білорусі до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, підписаному в Будапешті 1994 року.

У цьому Меморандумі вони зобов"язалися утримуватися від економічного примушення, направленого на те, щоб підпорядкувати країну своїм власним інтересам.

У резолюції засуджується розповсюдження в Білорусі практики репресій і кримінального переслідування представників опозиції, правозахисників, журналістів і неурядових організацій. У документі виражається стурбованість президентськими виборами 19 березня 2006 року в Білорусі, які пройшли із серйозними порушеннями і не відповідали зобов"язанням, узятим Білоруссю в рамках Організації по безпеці і співпраці в Європі.

Також Генеральна асамблея ООН схвалила резолюції по засудженню порушень прав людини в КНДР та Ірані, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «Генасамблея ООН звинуватила Білорусь у порушенні прав людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути