четвер, 03 травня 2018 02:25

У мережі показали пишне цвітіння екзотичних дерев в Україні

У мережі показали пишне цвітіння екзотичних дерев в Україні
В соцмережах бум фотографій з весняними квітучими деревами. Фото: instagram.com/andriana577

Сезон цвітіння східних дерев в Україні через затяжну весну припав на кінець квітня - початок травня. Яскраві фотографії магнолій, сакур, гліциній та бузка майорять зі сторінок соцмереж.

Багато туристів заздалегідь запланували подорожі в Ужгород, щоб подивитись на цвітінням сакур. У місті їх налічується близько 6 тис.

Також цвітінням східних дерев можна насолодитись у Києві в парку Кіото, ботанічному саду ім. Гришка та ім. Фоміна. У Харкові японська вишня росте в центральному парку ім. Горького.

У Львові росте більше 30 видів магнолії. Побачити їх можна на перетині вулиць Тролейбусної-Володимира Великого, у Стрийському парку, а також біля центрального входу у "Львівську політехніку".

Вибаглива гліцинія приживається лише у південних та південно-західних регіонах.

Gazeta.ua пропонує переглянути добірку фото з Instagram з різних куточків квітучої України і надихнутись весняним настроєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зацвіла Долина нарцисів - пік очікують на травневі свята

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кумедна фотодобірка кроликів, які ніколи не відмовляться від зайвих смаколиків

В мережі оприлюднили план реконструкції Контрактової площі згідно з проектом Nova Kontraktova. Вулиці планують прикрасити фонтанами і великою кількістю дерев, серед них - сакура, ясен, клен і липа. Всього висадять 280 нових насаджень. Підготовчі роботи для реалізації проекту розпочалися з квітня цього року. Вже прибрали незаконні кіоски та парковку, відремонтували сквер біля трамвайних колій. Територія, на якій проводять роботи перетворилась у пішохідну зону. Також хочуть встановити 17 лавок з екологічно чистих матеріалів по вул. Петра Сагайдачного. Загальна довжина сидячих місць складатиме 850 метрів.

Зараз ви читаєте новину «У мережі показали пишне цвітіння екзотичних дерев в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути