Ексклюзиви
пʼятниця, 30 листопада 2018 12:17

З'явилися подробиці переговорів катера "Бердянськ" із диспетчером РФ

З'явилися подробиці переговорів катера "Бердянськ" із диспетчером РФ
Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко розповів, що про прохід Керченською протокою було попередження за 4 години до початку переходу. ФОТО: facebook-ua.info

Є підтвердження ще 2 радіограм, де чітко сказано, що український малий броньований катер "Бердянськ" здійснює запит і спілкується з диспетчером поста технічного спостереження берегової охорони ФСБ РФ щодо безпечного проходу Керченською протокою. Про це розповів глава Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко, пише РБК-Україна.

"Щодо лоцмана, то готові прийняти на борт і діяти згідно плану. Попередження про прохід Керченською протокою повідомлено за 4 години до початку переходу, що відповідає процедурі", - зацитував оперативні дані під час проходу Керченською протокою начальник Генштабу.

Віктор Муженко додав, що диспетчер прийняв повідомлення о 3:58 25 листопада.

Президент Петро Порошенко наголосив, що таким чином чіткий запит і повідомлення щодо наміру проходження суден Керченською протокою було не тільки повідомлено своєчасно, але й підтверджено готовність взяти на борт лоцмана для проведення відповідних навігаційних послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захоплених українських моряків переводять до московського СІЗО

"Абсолютно ідентично з тим, як це відбувалося у вересні місяці під час попереднього проходу", - наголосив президент.

Віктор Муженко зазначив, що розшифровка радіоповідомлень продовжується.

25 листопада у районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу". Судна здійснювали морський перехід із порту Одеса до порту Маріуполь - із Чорного в Азовське море. Членів екіпажів поранили і захопили у полон.

У МЗС висловили з приводу цього категоричний протест Російській Федерації, вказавши, що це є черговим актом збройної агресії РФ проти України.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися подробиці переговорів катера "Бердянськ" із диспетчером РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути