понеділок, 06 серпня 2018 13:57

Звільнений політв'язень Кремля прибув в Україну: подробиці

Звільнений політв'язень Кремля прибув в Україну: подробиці
Політв'язень Олександр Костенко прибув в Україну. Фото: Радіо Свобода

Звільнений з полону політв'язень Кремля Олександр Костенко разом із українськими консулами перетнув російсько-український кордон.

Про це повідомили Держсекретар МЗС України А. Заєць та інші диппредсавники, пише у Facebook Ірина Геращенко, уповноважена президента в мінській гуманітарній групі ТКГ.

"Планується, що надвечір вони будуть у Києві. О 16 годині в МЗС відбудеться традиційний брифінг, на якому наші дипломати розкажуть про всі спільні, скоординовані зусилля влади й дипломатичного корпусу по захисту українців, незаконно утримуваних в РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політв'язень Костенко готується покинути Росію

Українська сторона й надалі робитиме все для підтримки наших незаконно ув'язнених ув РФ громадян, незалежно від їхніх поглядів, переконань чи можливих запитань до них із боку українських правоохоронних органів. Наша задача - звільнити, витягти, допомогти, захисти права, добиватися консульського доступу," - додала Геращенко.

3 серпня Олександра Костенка звільнили після закінчення терміну ув'язнення. Його затримали в Сімферополі в лютому 2015 року співробітники спецслужб Росії.

За версією російського слідства, 18 лютого 2014-го в ході "масових заворушень" в Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут". Був засуджений до 3,5 років позбавлення волі, після чого його вивезли із Криму до російської виправної колонії №5 у м. Кірово-Чепецьк. Свою провину не визнав.

Зараз ви читаєте новину «Звільнений політв'язень Кремля прибув в Україну: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути