вівторок, 26 грудня 2023 06:11

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ підірвали російський корабель "Новочеркаськ" в окупованому Криму
4

У ніч проти 26 грудня близько 3:00 у районі Феодосії в окупованому Криму пролунали вибухи.

Українські захисники підірвали російський великий десантний корабель "Новочеркаськ" з іранськими боєприпасами, підтвердив у вівторок вранці командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук. В порту виникла пожежа

"Цього разу услід за флагманом ЧФ РФ - крейсером "Москва", прямує великий десантний корабель "Новочеркаськ", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни готують втратити Кримський міст - ЗМІ

Олещук подякував пілотам Повітряних Сил та усім причетним за філігранну роботу.

Вибух та детонація були настільки потужними, що так звана влада окупованого півострова оголосила про евакуацію з навколишніх від порту будинків.

ВДК "Новочеркаськ" - це корабель проєкту 775, який будувала для СРСР соціалістична Польща з 1975 по 1991 рік із урахуванням можливості проведення операцій в океані. Такий же точно український корабель "Костянтин Ольшанський" російські війська захопили в Криму в 2014 році. Перша спроба атакувати ВДК "Новочеркаськ" була 24 березня 2022 року в порту тимчасово окупованого Бердянська.

Торік 30 червня українські воїни звільнили від російських окупантів острів Зміїний. Тоді спецпризначенці ГУР і Центру спецоперацій "А" СБУ, авіатори Повітряних сил і моряки Військово-морських сил ЗСУ, вояки Державної прикордонної служби продемонстрували злагодженість і звитягу у роботі.

Також минулого року у Чорному морі після удару українських ракет "Нептун" затонув російський ракетний крейсер "Москва".

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ підірвали російський корабель "Новочеркаськ" в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути