понеділок, 30 серпня 2021 22:50

Жертвами насильницьких зникнень в Криму стали 44 людини

Жертвами насильницьких зникнень в Криму стали 44 людини
258 людей в ОРДЛО є зниклими безвісти. Фото: ua.news

Від початку російської окупації щонайменше 44 людей стали жертвами насильницьких зникнень на території Криму.

Доля 15 з них досі залишається невідомою. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"Їхні імена: Валерій Ващук, Іван Бондарець, Василь Черниш, Тимур Шаймарданов, Сейран Зінедінов, Іслям Джеппаров, Джевдет Іслямов, Федір Костенко, Мухтар Арісланов, Арсен Алієв, Ервін Ібрагімов, Ескендер Ібраїмов, Ескендер Апселямов, Руслан Ганієв, Арлен Терехов. Більшість цих людей є проукраїнськими активістами, які відкрито виступали проти російської окупації", – йдеться в повідомленні.

Прокуратура АРК здійснює процесуальне керівництво у 112 кримінальних провадженнях за 173 фактами насильницького зникнення, позбавлення волі та викрадення людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна втратила $100 млрд через окупацію Криму Росією

У більшості випадків виявили факти, які свідчать про причетність до зникнень російської окупаційної адміністрації. Зафіксували також численні випадки залякувань родичів зниклих та свідків.

Зниклими безвісти на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей вважаються 258 людей, у тому числі 67 військовослужбовців та резервістів.

"Україна продовжить роботу з міжнародними партнерами, зокрема учасниками "Кримської платформи", аби порушення Росії як держави-окупанта залишалися у фокусі постійної міжнародної уваги, тиск на РФ посилювався задля попередження подібних злочинів та проведення ефективного розслідування у всіх випадках насильницьких зникнень", – заявила перша заступниця міністра Еміне Джапарова.

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день жертв насильницьких зникнень.

Зараз ви читаєте новину «Жертвами насильницьких зникнень в Криму стали 44 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути