неділя, 30 жовтня 2016 17:29

Заговорили про повернення Криму

Заговорили про повернення Криму

У найближчі роки окупований Крим навряд чи вдасться повернути Україні. Таку думку висловив координатор Держдепартаменту США з питань політики санкцій проти Росії Деніел Фрід.

За його словами, одним з найбільш суперечливих і важких для вирішення питань є окупація Криму Росією.

"У середньостроковій перспективі неможливо знову приєднати Крим до України. На це потрібно набагато більше часу", – повідомляє видання facenews

На думку Фріда, щодо Росії необхідно дотримуватися жорсткої позиції і зберегти всі санкції проти Кремля, уведені через його дії в Україні.

"Без санкцій проти Росії і з розділеним Заходом, який не заперечує Путіну, ситуація в Україні могла б бути значно гіршою", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган і Порошенко обговорили Крим

27 березня 2014 року Генасамблея ООН прийняла резолюцію, в якій не визнає проведений 16 березня референдум про відокремлення Криму від України та подальшу анексію півострова Росією. У резолюції A/68L.39 "Територіальна цілісність України" зазначаено, зокрема, що референдум у Криму "не має сили і не може бути основою для зміни статусу Автономної Республіки Крим чи міста Севастополя".

За резолюцію проголосували 100 членів Генасамблеї, 58 утрималися, а 11 проголосували проти. Проти голосували: Російська Федерація, Білорусь, Зімбабве, Венесуела, Сирія, Болівія, Вірменія, Північна Корея, Куба, Нікарагуа, Судан.

Зараз ви читаєте новину «Заговорили про повернення Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути