вівторок, 16 січня 2018 18:48

Заарештований кримськотатарський активіст може померти у СІЗО

Заарештований кримськотатарський активіст може померти у СІЗО
Бекір Дегерменджі під час затримання. Фото- "Радіо "Свобода"

Кримськотатарський активіст Бекір Дегерменджі, якому 12 січня 2018 року Київський районний суд окупованого Сімферополя продовжив арешт, може померти у СІЗО. Йому не надають медичну допомогу.

"До нього не заходять лікарі СІЗО, хоч він і лежить в медсанчастині, - каже дочка політв'язня Мавіле Дегерменджі. - Коли він був в лікарні, лікарі сказали, що йому потрібна реабілітація. Кожен день необхідно вимірювати тиск, через кожні 10 днів брати кров на аналізи, але нічого не роблять. Суди проходять на другому поверсі, і йому важко підніматися на поверх, він починає задихатися".

У ніч на 14 грудня 2017 року Бекір Дегерменджі потрапив у реанімацію. 20 грудня його перевели у пульмонологічне відділення. Поклали в коридорі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політв'язень Бекір Дегерменджі потрапив до реанімації

"Коли Бекір потрапив у реанімацію, лікар говорив йому: "Ще 20 хвилин - і ми б не змогли тебе врятувати", - говорить Едем Семедляєв, адвокат арештованого. - Але для працівників СІЗО і слідчих людське життя нічого не варте".

23 листопада 2017 року силовики затримали в анексованому Сімферополі групу кримських татар – Бекіра Дегерменджі, Кязім Аметова, Асана Чапуха і Руслана Трубача. Їх звинувачують у вимаганні у громадянина Туреччини $7 тис. 24 грудня їх арештували. 12 січня 2018 року Міністерство закордонних справ України направило до Росії вимогу звільнити Дегерменджі.

Зараз ви читаєте новину «Заарештований кримськотатарський активіст може померти у СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути