субота, 05 грудня 2020 13:25

Ввели санкції проти австрійського архітектурного бюро, яке працювало в Криму

Ввели санкції проти австрійського архітектурного бюро, яке працювало в Криму
Бюро відмовилось піти з Криму. Фото: pexels.com

Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження проти австрійського архітектурного бюро Coop Himmelb(l)au.

Воно бере участь у будівництві оперного театру в окупованому Севастополі, повідомляє LB.

Провадження відкрили за зверненням МЗС України. Не зважаючи на наполягання української сторони та посла України Олександра Щерби компанія продовжила будівництво. Україна запустила внутрішньодержавні процедури з кримінального переслідування керівництва бюро. Запровадила проти них санкцій за співробітництво з окупаційною адміністрацією.

"Ми негайно поінформуємо про діяльність бюро наших європейських та північноамериканських партнерів, а також закликаємо відповідальний іноземний та український бізнес відмовитися від будь-яких проєктів з Coop Himmelblau", - сказав спецпредставник з питань санкційної політики МЗС Олексій Макеєв.

Україна не буде толерувати ігнорування суверенітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина відреагувала на черговий російський вкид

"Керівництво цієї австрійської компанії вирішило стати на тонкий лід. Їм буде заборонено в'їзд в Україну, а міжнародне реноме цієї компанії зазнає серйозних втрат. Тепер при згадці цього бюро одразу згадуватиметься ганебне пособництво окупанту у вчиненні міжнародного злочину та статус кишенькового архітектора кремлівського режиму", - додав Макеєв.

Росія мусить допустити моніторингову місію ООН на окуповані Донбас та Крим. Про це заявила євродепутатка Раса Юкнявічене виданню Guildhall. Жителі окупованих росіянами територій мають достатньо проблем, зокрема з епідемією коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Ввели санкції проти австрійського архітектурного бюро, яке працювало в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути