понеділок, 26 листопада 2018 12:40

Волкер різко відреагував на агресію Росії в Азовському морі

Волкер різко відреагував на агресію Росії в Азовському морі
Курт Волкер відреагував на агресію Росії в Азовському морі. ФОТО: Mindaugas Ažušilis

Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер відреагував на дії Російської Федерації в Керченській протоці Азовського моря.

"Росія таранить українське судно, яке мирно слідувало у напрямку українського порту. Росія захоплює кораблі і екіпаж, а потім звинувачує Україну в провокації???" - написав Волкер у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реакція світу на агресію Росії в Азовському морі

25 листопада прикордонний сторожовий корабель РФ "Дон" протаранив український рейдовий буксир "Яни Капу". Провокація сталася під час переходу артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і буксира "Яни Капу" з Одеси до Маріуполя, в Азовському морі. Росія була про це попереджена. Шестеро українських військових поранені, двоє з них перебувають у важкому стані. Після атаки спецназ ФСБ захопив усі три катери разом із особовим складом. Їх доставлять до Керченського порту.

З приводу подій у Керченській протоці висловився і президент США Дональд Трамп: "Європа повинна заплатити свою справедливу частку для військового захисту. Європейський Союз багато років користується перевагами від нас у торгівлі, і тоді вони не відповідають своїм військовим зобов'язанням в рамках НАТО. Речі повинні швидко змінюватися!", - заявив він у Twitter.

На агресію з боку РФ відреагувала також член Європарламенту Ребекка Гармс: "Ескалації в Азовському морі – це серйозно і вимагає більше вашої уваги", - звернулась вона до голів європейських відомств.

Зараз ви читаєте новину «Волкер різко відреагував на агресію Росії в Азовському морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі