четвер, 14 січня 2021 19:58

Висловлювання Путіна посприяли рішенню ЄСПЛ щодо Криму

Висловлювання Путіна посприяли рішенню ЄСПЛ щодо Криму
ЄСПЛ у своєму рішенні врахував зізнання Путіна щодо процесу окупації Криму. Фото: Reuters

Висловлювання президента РФ Володимира Путіна, в яких він підтвердив факти захоплення півострова російськими військовими, зіграли роль у першому рішенні Європейського суду з прав людини у справі "Україна проти Росії" щодо Криму.

Про це йдеться у рішенні суду.

"Суд звернув особливу увагу на дві не заперечені заяви президента Путіна. Першу він зробив на засіданні керівників силових структур у ніч з 22 на 23 лютого 2014 року, сказавши, що він прийняв рішення "почати роботу над поверненням Криму до РФ". Також у телеінтерв'ю 17 квітня 2014 року, він прямо визнав, що Росія "роззброїла військові формування української армії та правоохоронних органів" та що "російські військовослужбовці підтримували кримські сили самооборони", - сказано в рішенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хомчак викликав обурення заявою про "хороших" росіян

"За спинами кримських загонів самооборони стояли наші військові. Вони діяли дуже чемно, але рішуче і професійно. Не було іншого способу допомогти народу Криму висловити свою волю вільно", - заявивПутін у коментарі ЗМІ від 25 вересня 2017 року.

Дані факти були наведені у документах, наданих Суду українською стороною.

7-й рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Висловлювання Путіна посприяли рішенню ЄСПЛ щодо Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути