пʼятниця, 29 липня 2022 23:35

Викрали і передали ФСБ: екскомандир корабля "Славутич" ВМСУ потрапив до рук окупантів

Викрали і передали ФСБ: екскомандир корабля "Славутич" ВМСУ потрапив до рук окупантів
Олексій Кисельов був викрадений окупантами зі свого помешкання у Генічеську. Фото: investigator.org.ua

На Херсонщині окупанти викрали і відвезли до СІЗО Сімферополя колишнього командира корабля управління ВМС України "Славутич" Олексія Кисельова.

Останніми роками він жив і займався громадською діяльністю в Генічеську. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ РФ заявила про затримання українського добровольця в Криму

22 липня так звані "днрівці" вдерлись до будинку у Генічеську, де мешкав Олексій Кисельов, і з зав'язаними очима та зв'язаними руками відвезли його у невідоме місце.

"Там його тримали три дні, де, не виключено, застосовували тортури. Після чого передали ФСБ і відвезли у Сімферополь, де утримують у СІЗО", – розповіли місцеві мешканці.

"Днрівці" викрали також автомобіль Кисельова, який був на "севастопольських номерах".

За непідтвердженою інформацією із Сімферополя, Олексію Кисельову можуть інкримінувати участь у неіснуючому "незаконному збройному формуванні батальйон імені Номана Челебіджихана".

За цією фальшованою ФСБ справою арештовані та вже відбувають незаконно присуджені строки позбавлення волі десятки кримських татар та українських активістів, частина з яких брали учасить у громадянській блокаді товарних поставок до окупованого Криму у 2015-2016 роках.

Олексій Олексійович Кисельов народився 2 лютого 1964 року. Був командиром корабля управління "Славутич" ВМСУ, після відставки у званні капітана 1-го рангу займався громадською та підприємницькою діяльністю у Севастополі. Після окупації Криму РФ у 2014 року виїхав у Генічеськ. Є одним із засновників ГО "Переселенець-СОС" – організації, що опікується правами внутрішньо переміщених осіб із Криму і Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Викрали і передали ФСБ: екскомандир корабля "Славутич" ВМСУ потрапив до рук окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути