понеділок, 12 жовтня 2020 15:25

Відомі зірки закликали згадати про політв'язнів

Відомі зірки закликали згадати про політв'язнів
Росіяни не дотримуються рекомендацій ВООЗ щодо утримання незаконно засуджених українців. Фото: Скріншот

LetMyPeopleGo, рух за звільнення політв'язнів з російських в'язниць, закликає долучитися до акції #PrisonersVoice.

Суть акції полягає в приверненні уваги до неналежного медичного забезпечення наших бранців, повідомляється на офіційній сторінці кампанії.

"Сьогодні там (в Росії. - Gazeta.ua) за ґратами за сфабрикованими справами перебувають українські вчені, медики, громадянські журналісти, письменники, правозахисники, підприємці, люди робітничих професій. Усім, хто має уявлення про місця позбавлення волі в Росії та окупованому Криму, очевидно, що керівництво цих установ не може виконати рекомендації ВООЗ для захисту від коронавірусу. Самі по собі вони несуть підвищений ризик для розповсюдження інфекції. Камери переповнені в'язнями. Нормальна вентиляція просто відсутня. Маски для хворих на респіраторні захворювання недоступні. Люди не можуть дотримуватися елементарної гігієни рук", - йдеться в повідомленні.

Аби долучитися до акції, та допомогти незаконно ув'язненим, необхідно підписати петицію та скачати програму #PrisonersVoice.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський покликав ЄС приєднатися до "Кримської платформи"

Це додаток із записаними історіями відомих бранців Кремля: кримчан Олега Сенцова, Олександра Кольченка та Володимира Балуха. Користувачі додатку зможуть побачити, яким чином розгорталося життя людей від затримання російськими силовиками, пройти із ними незаконний етап та повернутися додому.

До акції долучилися відомі українські зірки: Яніна Соколова, Ахтем Сеітаблаєв, Олександра Матвійчук, Ігор Козловський, Римма Зюбіна, Андрій Хливнюк, Олександр Сидоренко, Влад Фісун, Олег Михайлюта, Юрій Макаров, Оксана Забужко.

З початку російської агресії та окупації Донбасу та Криму незаконно затримали 130 громадян України.

Бранці з Криму – це люди, що відкрито засуджують анексію, не підтримують РФ, виступають на акціях і мітингах проти окупації. Підконтрольні Росії суди фабрикували проти них справи, звинувачуючи в тероризмі.
На Донбасі бойовики захоплюють у полон українських військових і громадян, що не підтримують бойовиків. Їх звинувачують у так званому шпигунстві на користь України чи масових вбивствах.

Зараз ви читаєте новину «Відомі зірки закликали згадати про політв'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути