понеділок, 22 січня 2018 11:44

Відчував неприязнь до громадян Росії: в Криму засудили "екстреміста"

Відчував неприязнь до громадян Росії: в Криму засудили "екстреміста"
У Криму засудили керчанина за "екстремістські висловлювання". Фото: Інформатор

В анексованому Росією Криму Керченський міський суд засудив 55-річного місцевого жителя до двох з половиною років позбавлення волі умовно і штрафу в 50 тисяч рублів за русофобські висловлювання в інтернеті, зберігання тротилу і патронів.

Про це повідомили в прес-службі управління ФСБ, передає "Крим інфо".

"Встановлено, що Кухаренко, відчуваючи неприязнь до громадян Росії і росіян, в 2016 році став ініціатором створення в спеціальному додатку інтернет-каналу для поширення екстремістських ідей антиросійського характеру, - розповіли у відомстві. - Крім того, доведена причетність Кухаренка до зберігання за місцем проживання вибухових речовин (тротил) і боєприпасів (патрони)", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у виданні зазначили, що чоловік, "використовуючи можливості інтернет-радіостанції, публічно здійснював висловлювання, які за результатами експертизи містять лінгвістичні та психологічні ознаки приниження групи осіб, що виділяється за ознакою національності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Чийгоза опублікував матеріали справи підзахисного

"Під час слідства він також повідомив, що знайшов тротилову шашку на пляжі в Керчі в 1990-і роки", - повідомляється.

Чоловік визнав свою "провину". Кухаренко засуджений до двох з половиною років позбавлення волі умовно і штрафу в 50 тисяч рублів. Вирок вступив в законну силу.

Кримськотатарський активіст Бекір Дегерменджі, якому 12 січня 2018 року Київський районний суд окупованого Сімферополя продовжив арешт, може померти у СІЗО. Йому не надають медичну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Відчував неприязнь до громадян Росії: в Криму засудили "екстреміста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути