понеділок, 23 жовтня 2017 14:52

В затоці Сиваш російські прикордонники обікрали українських рибалок

В затоці Сиваш російські прикордонники обікрали українських рибалок
Фото: соцмережі

На межі із окупованим Кримом російські прикордонники на катерах таємно захопили вилов українських рибалок. Про це повідомило представництво президента України в Криму з посиланням на Держприкордонну службу.

Незвичайна подія трапилася 10 жовтня в межах затоки Сиваш, яка відділяє окупований півострів від материкової України.

Два катери на повітряних подушках російської прикордонної служби підійшли до узбережжя Херсонської області. Нальотчики забрали під берегом кілька сіток з рибою, після чого повернулися собі на "російський" берег.

Законні власники риби і сіток — херсонські рибалки — звернулися із скаргою до наших прикордонників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ викрала у фермера колекцію українських прапорів

За фактом крадіжки правоохоронні органи розпочали слідство. За даними представництва президента України в Криму, це вже не перший такий російський рейд.

"Тривалий час російські прикордонники, які з кримської сторони вдають, що вони охороняють "державний" кордон, періодично обкрадають українських рибалок, - розповів представник президента в Криму агенції QHA, - але те, що росіяни визнали факт крадіжки, ми вітаємо."

В Росії довго мовчали про те, що сталося. Лише коли звістка про крадіжку широко розійшлася, російські ЗМІ повідомили, що припинили незаконний улов риби поблизу державного кордону РФ.

Прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління вчора взяли участь у антитерористичних навчаннях у Херсонській області. Навчання проводились біля адмінмежі з Кримом, пише прес-служба Державної прикордонної служби України.

Зараз ви читаєте новину «В затоці Сиваш російські прикордонники обікрали українських рибалок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути