четвер, 15 липня 2021 07:51

В українського політв'язня серйозні проблеми зі здоров'ям

В українського політв'язня серйозні проблеми зі здоров'ям
Політв'язень Яцкін має проблеми зі здоров'ям. Фото: Крим. Реалії

В українця Івана Яцкіна, який зараз перебуває в російському СІЗО "Лєфортово", погіршився стан здоров'я. Зокрема загострилося хронічне захворювання ніг - запалення судин і утворення трофічних виразок.

"Знеболювальні йому в принципі не дають, а від виразок фельдшер видав якусь мазь без упаковки та інструкції. Іван Григорович кілька разів на тиждень пише заяви, що потребує медичної допомоги, проте адміністрація СІЗО ігнорує. Плюс до всього активізувалася робота оперативників СІЗО по створенню неприйнятних умов його утримання", - написав адвокат Микола Полозов у Facebook.

Порушуючи закон, до Яцкіна допустили одного з фігурантів кримінальної справи - високопоставленого співробітника кримської поліції, який намагався завербувати українця.

"Я наголосив на цьому і суд зобов'язав прокурора організувати перевірку. Очевидно, оперативникам СІЗО прилетіло і Яцкіна почали утискати. Спочатку спровокували конфлікт з сусідами по камері, потім перевели до іншої, де умови надзвичайно погані, не працює навіть туалет", - заявив Полозов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії для в'язнів вигадали особливий метод профілактики Covid-19

Тиждень тому вночі до нього прийшов співробітник ізолятора і наказав йти до карцеру, а в його камері розмістять інших. Яцкін відмовився.

Івана Яцкіна затримали в жовтні 2019 року у Криму працівники ФСБ, вивезли до Москви й помістили в ізолятор "Лефортово". Кримчанина звинувачують у державній зраді у формі шпигунства. За версією окупантів, він нібито збирав в Криму та передавав в Україну відомості, що становлять державну таємницю РФ.

Зараз ви читаєте новину «В українського політв'язня серйозні проблеми зі здоров'ям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути