Ексклюзиви
четвер, 08 червня 2017 16:32

У Севастополі закривають єдине інфекційне відділення для новонароджених

У Севастополі закривають єдине інфекційне відділення для новонароджених
Колишній головний дитячий ЛОР-лікар Центру охорони здоров'я матері й дитини в Севастополі Юрій Іскренко

В анексованому Росією Севастополі закривають єдине інфекційне відділення для новонароджених і недоношених дітей. Одна з можливих причин закриття ‒ брак кваліфікованих кадрів. Чиновники окупаційної влади стверджують, що на півострів їдуть працювати російські фахівці, а севастопольські діти захищені від недуг.

Дітей тим часом усе частіше відсилають на лікування й операції у сусідню Росію, тому що на півострові отримати належну допомогу неможливо, пише "Крим.Реалії".

"Інфекційне відділення для дітей до року в Центрі охорони здоров'я матері й дитини мало в складі 30 ліжок, там лікувалися діти від місяця до року з різними захворюваннями вірусної й бактерійної етіології. Упродовж року через відділення проходила приблизно тисяча дітей, і це було одне з найкращих відділень. Воно було укомплектоване кваліфікованими лікарями й медсестрами, користувалося авторитетом. Закриття такого відділення завдасть непоправної шкоди здоров'ю дітей, особливо до року. В цьому відділенні передбачалося лікування в ізольованих палатах ‒ боксах, разом із мамою. Перевести малюків до звичайного педіатричного або дорослого відділення не можна. Це спричинятиме інфікування інших пацієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ветеранам дають одну квартиру на двох

Основна причина ‒ брак кадрів. Із лікарями дуже сутужно. Офіційна версія: відділення закрили на ремонт, а тривати він може дуже довго.

Закриття боксу пояснюють тим, що такі відділення не передбачені в Російській Федерації. Таких маленьких дітей лікують у загальних педіатричних відділеннях. Мені здається, це неправильно. Відсутність спеціалізованого відділення призведе до більшої кількості ускладнень, появи важких випадків і летальних наслідків. Дуже цього не хочеться, але закриття інфекційного відділення може призвести до таких наслідків", - сказав колишній головний дитячий ЛОР-лікар Центру охорони здоров'я матері й дитини в Севастополі Юрій Іскренко.

У Криму заявили про продаж 11-ти санаторіїв.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі закривають єдине інфекційне відділення для новонароджених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути