середа, 21 квітня 2021 20:30

В окупованому Криму засудили українського військового

В окупованому Криму засудили українського військового
Добринський заявив, що ніякого кордону не перетинав, а коноплю йому підкинули співробітники ФСБ. Фото: Facebook

Підконтрольний Росії Джанкойський райсуд в окупованому Криму засудив українського військового Євгена Добринського до 3 років і 6 місяців позбавлення волі.

Його звинувачують у незаконному перетині кордону і контрабанді наркотиків. Про це повідомив адвокат Добринського Іслям Веліляєв.

Він уточнив, що Добринського засудили до ув'язнення в колонії загального режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецслужби РФ заявили про затримання українського прикордонника — в ЗСУ відповіли

"Добринський вказав, що наркотики – коноплю, яку у нього знайшли під час обшуку, йому підкинули співробітники ФСБ. Він також вказав, що не переходив ніякий кордон", – сказав адвокат.

Захист має намір оскаржити цей вирок.

Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова засудила рішення суду. Вона наголосила, що дана справа є сфабрикованою.

"Вважаю неприпустимим переслідування наших громадян за виконання конституційного обов'язку щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України", – заявила Денісова.

30 травня біля півострова Чонгар на адмінмежі з окупованим Кримом зник український військовослужбовець. Пошукові заходи не дали результату. За попередньою інформацією, яку опублікувала Військова служба правопорядку у ЗСУ, "неподалік наглядового поста були виявлені сліди боротьби з невідомими особами", тому в ЗСУ припустили, що військовослужбовця під час несення служби було викрадено. Пізніше ФСБ РФ заявила, що звинувачує Добринського в нібито "незаконному перетині кордону".

2 червня Федеральна служба безпеки РФ повідомила про затримання українського воїна. Він нібито намагався незаконно "перетнути державний кордон Росії".

3 червня підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя заарештував на місяць українського військовослужбовця Євгена Добринського.

Щодо українського військового порушено кримінальну справу "про незаконний перетин кордону Росії". Також російські силовики стверджують, що "під час огляду в нього виявили речовину, ймовірно, наркотик, її відправили на експертизу". Пізніше йому додали ще одне звинувачення - "контрабанда наркотиків".

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Криму засудили українського військового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути