вівторок, 23 червня 2020 18:29

В окупованому Криму слабшає український радіосигнал

В окупованому Криму слабшає український радіосигнал
Прийом українського FM радіосигналу в Криму погіршився. Фото: pixabay.com

Сигнал українських FM-радіостанцій чути тільки в 5 з 19 населених пунктів анексованого Криму.

Про це пише "Кримська правозахисна група" з посиланням на результати проведеного в червні 2020 року моніторингу мовлення радіостанцій FM діапазону на півночі окупованого півострова.

У порівнянні з попереднім моніторингом, проведеним у березні 2020 року, ситуація з прийомом українського FM радіосигналу погіршилася, йдеться в повідомленні. Тоді мовлення українських радіостанцій за допомогою веж, розташованих в Чонгарі та Чаплинці, було чутно в 9 населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ розслідує колосальну кількість справ щодо окупації Донбасу та Криму

Кількість українських радіостанцій, які можна слухати в Криму, теж істотно скоротилася.

"Наприклад, в порівнянні з березнем 2020-го на півночі Криму суттєво зменшилося покриття FM мовлення радіо Крим Реалії, яке раніше було чутно в 6 населених пунктах зі списку. Поширення сигналу радіостанції Армія FM скоротилося з 4 населених пунктів до 2", - уточнюють правозахисники.

Правоохоронним органам України необхідно ретельно розслідувати факти незаконного блокування медіа та захоплення радіочастот в Криму в контексті міжнародного збройного конфлікту і притягати винних до відповідальності, заявили в "Кримській правозахисній групі".

На конференції ОБСЄ з людського виміру "Свобода слова, медіа та інформації" Росія влаштувала чергову провокацію із виступом так званих представників Криму.

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Криму слабшає український радіосигнал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути