вівторок, 23 червня 2020 16:46

Москва знову влаштувала цирк із "представниками Криму"

Москва знову влаштувала цирк із "представниками Криму"
Україна обурилася виступом "представників Криму" на конференції ОБСЄ. Фото: Facebook/Борис Бабін

На конференції ОБСЄ з людського виміру "Свобода слова, медіа та інформації" Росія влаштувала чергову провокацію із виступом так званих представників Криму.

Про це написав експерт "Кримськотатарського" ресурсного центру Борис Бабін на своїй сторінці у Facebook.

Користуючись онлайн режимом конференції та неможливістю перевірити, хто саме буде виступати від заявлених до участі структур, Росія організувала в режимі Zoom виступ так званого постпреда Республіки Крим и від фейкової громадської структури Russian Association for International Cooperation, а також Марії Волконської - головної редакторки прокремлівського часопису так званого кримського уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада зареєструвала два важливі законопроєкти по Криму

"Це не лише суперечить принципу невизнання спроби анексії Криму, але й грубо порушує правила роботи конференцій ОБСЄ, адже пан Мурадов є "державним службовцем" у системі влади агресора та від неурядової структури виступати в ОБСЄ за визначенням права не має", - наголосив Бабін.

Виступити представникам окупантів все ж таки вдалося.

"Мурадов поскаржився про порушення права на інформацію для "корінного російського населення" Латвії, Літви та України й запропонував ураховувати "кримській досвід багатомовності". Не думаю, що катування та вбивства відрізняються для жерств залежно від того, якою мовою це відбувається, тому навряд чи тези хтось серйозно сприйматиме", - підкреслив представник України.

У власному виступі Бабін розповів делегатам конференції про нові виклики, які інформаційна блокада створила для кримчан в умовах пандемії, а також "був змушеним вказати ОБСЄ на грубі порушення Мурадовим та Волконською як особами, що за посадами цілком офіційно отримують гроші від російської влади, принципу участі неурядових структур в Нарадах з людського виміру".

Раніше стало відомо, що нова російська конституція унеможливить повернення Криму Україні.

Зараз ви читаєте новину «Москва знову влаштувала цирк із "представниками Криму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути