неділя, 27 серпня 2017 15:59

В окупованому Криму почали випускати україномовну газету

В окупованому Криму почали випускати україномовну газету
В Криму виходитиме газета українською мовою "Український терен" / фото: КПГ

Український культурний центр в Криму презентував перший експериментальний випуск видання "Кримський Терен" українською та російською мовами.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група із посиланням на керівника центру Леоніда Кузьміна.

"Основне наше завдання - познайомити кримчан з альтернативною точкою зору. Кримчани, цей проект для нас, для світу, для злагоди на півострові", - сказано у вступному слові.

У першому випуску опублікована інструкція для вступу до вищих навчальних закладів України, матеріал про блокування інтернет-ЗМІ в Криму, фрагменти останнього слова кримського політв'язня Володимира Балуха, також історичне дослідження Леоніда Кузьміна про українські землі в найдавніші часи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як катують в'язнів в анексованому Криму

У КПГ відзначають, що в окупованому Росією Криму систематично обмежують доступ до інформаційних сайтів. Правозахисники вказують на тиск на незалежні засоби масової інформації та журналістів, а також сформований "інформаційний вакуум". Півострів внесений до десятки найгірших територій за рівнем свободи слова.

Президент Росії Володимир Путін буде використовувати ситуацію на Донбасі аби не повертати Крим. Має на нього кілька планів.

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Криму почали випускати україномовну газету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути