середа, 21 жовтня 2020 03:13

В окупований Крим переселили не менше півмільйона росіян - МЗС

В окупований Крим переселили не менше півмільйона росіян - МЗС
Підрахували кількість переселених росіян в окупований Крим. Фото: mind

Після незаконної анексії Криму російські окупанти перетворили продовжують цілеспрямовану політику щодо зміни його демографічної структури

"В тому, що стосується Криму – окупанти перетворили його на військову базу, і будь-яка дія Росії, зокрема, будь-який інфраструктурний проєкт, мають очевидне військове призначення. Навіть ті дороги, які вони збудували у Криму, призначені для посилення їх військової присутності…", , заявляє заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова під час віртуального круглого столу під егідою "Атлантичної ради", що був присвячений спротиву кримських татар утискам та репресіям з боку окупаційної адміністрації РФ.

Вони витісняють українське населення з Криму. З іншого боку, вони заводять туди російських громадян. Ми маємо різні цифри, але навіть за російською статистикою 100 тисяч з чимось росіян заїхали до Криму, але неофіційна цифра є у п'ять разів вищою. Ми вважаємо, що принаймні пів мільйона російських громадян є вже зараз у Криму, і це, безумовно, є величезною загрозою для національної безпеки".

Джапарова зауважила, що для України ці питання є дуже чутливими, адже Росія використовує демографічну чистку як вже свій "класичний" інструмент для приховування власних злочинів. Окупанти влаштовують для місцевого населення психологічний терор, проводять свавільні арешти та систематичні обшуки з єдиною метою – залякати людей, забрати в них свободу на спротив та на самовираження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посадки, народовладдя, безвіз: про що Зеленський говорив Верховній Раді

Нагадаємо, українцям запропонували відповісти на питання та визначити головні проблеми нашої держави. Звільнення Криму цікавить 11% громадян.

Зараз ви читаєте новину «В окупований Крим переселили не менше півмільйона росіян - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути