четвер, 16 липня 2020 09:54

У Криму терміново прокладають електромережі для військових
5

Для російських військових в Криму терміново будують електромережі
Фото: mtop.rk.gov.ru
Для російських військових в Криму терміново будують електромережі
Для російських військових в Криму терміново будують електромережі
Для російських військових в Криму терміново будують електромережі
Для російських військових в Криму терміново будують електромережі

У Криму терміново прокладають нові електромережі в наметові табори російських військових, які задіяні в будівництві водоводу для перекидання до Сімферополя води з водосховищ.

Як повідомляє сайт окупаційного Міністерства палива та енергетики Криму, за день "енергетики побудували 900 м ЛЕП 0,4 кВ з установкою 30-ти нових опор, змонтовано нову щоглову підстанцію і збільшено трансформаторну потужність існуючої трансформаторної підстанції, а також виконано внутрішню розводку мереж зовнішнього і внутрішнього освітлення в наметових таборах інженерних військ Росії".

До будівництва залучалися понад 80 осіб і 27 одиниць техніки.

Всього в будівництві водопроводу беруть участь понад 300 військовослужбовців інженерних військ, а також понад 140 одиниць будівельної техніки, говориться в повідомленні.

Гострий дефіцит якісної питної води в багатьох регіонах півострова спостерігається з моменту анексії Криму, коли Україна припинила поставки питної води. Посушливий 2020-й рік ще більше загострив ситуацію: місцеві водосховища практично пересохли.

Свою негативну роль відіграє сильна зношеність водопровідних мереж, через що вода доходить до споживачів у поганій якості або взагалі не доходить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не поїть окупантів Криму — депутати звернулися до Зеленського

Спроба вирішити проблему дефіциту води за рахунок підземних вод, як заявляли окупанти, не вдалася. За визнанням керівництва держпідприємства "Вода Криму" практично у всіх свердловинах Сімферопольського, Білогірського та Кіровського районів відзначається перевищення в два рази жорсткості та мінералізації води. Тобто кримська вода повсюдно потребує доочищення.

Пізніше Міноборони Росії заявило, що побудує тимчасовий трубопровід для забезпечення Криму прісною водою. За словами глави окупаційної влади півострова Сергія Аксьонова, він буде перекидати 60 тис. куб. м на добу з Білогірського району в Сімферополь. За заявою окупантів, роботи вже розпочато.

Позиція української влади така: вода з материкової частини надійде в Крим лише після деокупації півострова.

В Україні заявили, що в анексованому Росією Криму досить води для того, щоб нею користувалося населення. Те, що там немає води для промисловості та потреб російських військових — це вже інше питання, вважає секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов.

Зараз ви читаєте новину «У Криму терміново прокладають електромережі для військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути