пʼятниця, 02 лютого 2018 09:16

У Криму станеться катастрофа через будівництво мосту в Керчі - МВОТ

У Криму станеться катастрофа через будівництво мосту в Керчі - МВОТ
Україна попередила про катастрофу через будівництво Кримського мосту. Фото: Еспресо.TV

В анексованому Криму окупаційна влада видобуває пісок з дамби Нижньо-Чурбашського хвостосховища, де зберігалися отруйні відходи.

Це загрожує здоров'ю людей та екології Чорного моря, інформує прес-служба МВОТ (Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб).

"Україна відстежує наслідки широкомасштабного видобутку піску безпосередньо з дамби Нижньо-Чурбашського хвостосховища, де зберігалися отруйні відходи підприємства "Камиш-Бурунський залізорудний комбінат", - написано в повідомленні.

Скидання пульпи припинили 1994 року разом із роботою комбінату. Зараз російська влада використовує отруйні відходи для будівництва Керченського мосту і цивільного будівництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судно з українським екіпажем отримало пробоїну біля берегів Криму

"Вибірка піску з токсичного хвостосховища поблизу Керчі є прямим порушенням окупаційною владою екологічного законодавства. Площа ділянки, де відбувається видобуток, становить 64 288 квадратних метрів(довжина - 860 метрів, ширина - 75 метрів). У процесі видобутку і доставки токсичний пісок неминуче потрапляє у повітря, а атмосферні опади вимивають отруту через зруйновану дамбу в акваторію Чорного моря", - розповіли в прес-службі.

Крім того, кількість миш'яку в хвостах перевищує гранично допустиму концентрацію у 500 разів.

В окупованому Росією Криму триває будівництво Керченського мосту, який має з'єднати окупований півострів з материковою РФ. Раніше повідомлялось, що Росії доведеться вносити зміни в конструкцію моста, навіть якщо він витримає весняний льодохід.

Зараз ви читаєте новину «У Криму станеться катастрофа через будівництво мосту в Керчі - МВОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути