Ексклюзиви
четвер, 22 листопада 2018 12:34

У Криму селище перетворюють на військову базу

У Криму селище перетворюють на військову базу
Огорожа над селищем Олива в окупованому Криму. Населений пункт передали Федеральній службі охорони Росії під базу / фото: Крим.Реалії

Селище Олива в анексованому Криму окупанти перетворюють на військову базу. Раніше це була територія державних дач лідерів СРСР.

Після анексії ціле селище і його жителів передали Федеральній службі охорони Росії та огородлили 6-метровим парканом, повідомляють Крим.Реаліі.

Селище облаштовують "з урахуванням вимог розміщення державних резиденцій". Для такох мети "Водоканал Південного берега Криму" закуповував послуги проектно-вишукувальних робіт для будівництва каналізаційного колектора та станції водовідведення.

Журналісти виявили, що основні закупівлі були щодо облаштування прибережних зон відпочинку, реконструкції дачі №9 і будівництва 2 гелікоптерних майданчиків. Вертолітні майданчики розраховані на військові борти МІ-8МТ і Мі-8МТВ-5.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти заперечили інформацію про просідання Кримського мосту

Виходячи із сум у документації реєстру держзакупівель, тільки 2015-го на їхнє облаштування, наприклад, витратили близько 36 млн руб, 2016-го - понад 350 млн, 2017-го - понад 200 млн руб.

Дача №9 - колишня резиденція генерального секретаря СРСР Юрія Андропова (1914-1984).

Межа між окупованим Кримом і Севастополем буде визначатися за межами, затвердженими у СРСР. Окупанти вже погодили 8 із 9 спірних ділянок межі. "У нас із розбіжностей наразі залишилася одна. Йдеться про Ялтинський заповідник – невелика територія опинилася в межах Севастополя.

Зараз ви читаєте новину «У Криму селище перетворюють на військову базу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути