понеділок, 02 жовтня 2017 15:48

В Криму скасували вирок українському політв'язню

В Криму скасували вирок українському політв'язню
Володимир Балух. Фото facebook

В окупованому Криму скасували вирок українському політв'язню Володимиру Балуху і справу українського активіста відправили на повторне розслідування.

Про це повідомив на сторінці в соцмережі активіст Українського культурного центру в Криму Михайло Батрак.

"Тільки що верховний суд Криму скасував вирок Володимиру Балух і відправив справу на нове розслідування", - написав він.

За словами адвоката Ольги Дінзе, її підзахисному поки залишили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, проте захист клопотатиме про його скасування.

"Причина скасування вироку у тому, що суддею було необґрунтовано розглянуто заяву про її відвід, тому що у неї була очевидна зацікавленість у розгляді цієї кримінальної справи", - пояснила Дінзе.

Також вона розповіла, що поведінку судді назвали серйозним порушенням кримінально-процесуального законодавства і повернули кримінальну справу до суду першої інстанції для розгляду в іншому складі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За український прапор активісту загрожує до 5 років ув'язнення.

4 серпня 2017 року виніс вирок Балуху - 3 роки і 7 місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі 10 тис. руб. ФСБ РФ затримала Балуха 8 грудня 2016-го. Активіста звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які нібито були знайдені на горищі його будинку. Балух свою провину не визнав.

Зараз ви читаєте новину «В Криму скасували вирок українському політв'язню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути