середа, 12 грудня 2018 15:34

Український моряк зустрів день народження у російському СІЗО

Український моряк зустрів день народження у російському СІЗО
Михайлу Власюку бажають якнайшвидшого повернення додому

Моряк Михайло Власюк із незаконно захопленого українського буксира "Яни Капу" сьогодні відзначає день народження. На даний момент він перебуває у російському слідчому ізоляторі, повідомила прес-служба ВМС ЗС України.

"Вітаємо нашого побратима - Михайла Власюка з днем народження. Україна і вся світова спільнота прикладає максимум зусиль, щоб повернути вас додому з російського полону", - йдеться на сторінці ВМС.

Також військового привітав адвокат полонених моряків Микола Полозов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ви - приклад мужності" - військові запустили флешмоб на підтримку полонених моряків

"Сьогодні день народження одного з військовополонених українських моряків. Власюк Михайло Борисович - член екіпажу буксира "Яни Капу". Побажати можу тільки одного - якнайшвидшого повернення додому!" - написав Полозов.

25 листопада у районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу". Судна здійснювали морський перехід із порту Одеса до порту Маріуполь - із Чорного в Азовське море. Членів екіпажів поранили і захопили у полон.

Так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на 2 місяці. Після цього моряків доправили до СІЗО у Москві. Їх звинувачують у начебто незаконному перетині російського кордону. Усім морякам винайняли адвокатів.

Зараз ви читаєте новину «Український моряк зустрів день народження у російському СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути